Kids BJJ

Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ) is net als judo enorm goed voor de ontwikkeling van fysieke en mentale weerbaarheid van je zoon of dochter. De opzet van onze trainingen is uitgewerkt door hoofdtrainer en IBJJF Europees kampioen (no gi) Sven Janssen en kidscoach Jean Smeets. Beiden hebben een onderwijsbevoegdheid en jarenlange ervaring in het onderwijs. De lessen bestaan grofweg uit drie fases. In iedere fase wordt gewerkt aan een aantal vaste lesdoelen door middel van verschillende activiteiten.

Een les begint altijd met een uitgebreide warming-up waarin de kinderen oefeningen doen die helpen bij het vergroten van kracht en conditie, verbeteren van motorische vaardigheden en het ontwikkelen van vaardigheden die specifiek nodig zijn voor BJJ. In de tweede fase van de les ligt de intensiteit een stukje lager en ligt de nadruk op technische kennis en vaardigheden met betrekking tot BJJ. Dit is dus het lesgedeelte waarbij kinderen met elkaar specifieke technieken kunnen oefenen, zonder al te veel weerstand. Tijdens het laatste deel van de les gaan de kinderen met elkaar sparren. Dit noemen we in BJJ ook wel ‘rollen’. Vanuit verschillende posities gaan kinderen met elkaar oefenen met weerstand. Iedere les wordt afgesloten met een aantal rondjes vrij rollen, zoals dat ook op wedstrijden gebeurt.

Tijdens de lessen ligt de nadruk op verschillende waarden, zoals discipline, respect en structuur. Daarnaast staat iedere les in het teken van het vinden van een balans tussen enerzijds het vechten en opkomen voor jezelf en anderzijds empathie en rekening houden met elkaar.

Zoals je kunt lezen onder het kopje ‘wat is BJJ’ is BJJ een fysiek veeleisend spelletje waar jouw zoon of dochter zijn/haar volle energie in kwijt kan.

Dus is jouw kind energiek en graag actief bezig of heeft hij of zij misschien juist baat bij het leren om grenzen aan te geven? Kom dan een keertje langs en laat je zoon of dochter meerollen!