Over ons

Algemeen

Kuma Brazilian Jiu Jitsu is begin 2018 opgericht door Sven Janssen, Michel van Keeken en Bob Vissers. Na jarenlange ervaring in verschillende vechtsporten was het tijd om, vanuit hun onderlinge vriendschap en passie voor BJJ, invulling te geven aan de wens om persoonlijk en sportief verder te groeien. Voor hun eigen technische ontwikkeling trainen ze zelf bij Gracie Barra Maastricht onder Europees kampioen Jordy Peute, 3rd degree Black Belt.

Sven Jansen – Oprichter en hoofdtrainer

Sven is IBJJF Europees kampioen No Gi en heeft een zwarte band judo. Na jarenlang judo en kickboksen te hebben beoefend, kwam hij in aanraking met BJJ. Vooral het technische aspect en de veelzijdigheid van het spelletje spreken hem erg aan. Deze zorgen ervoor dat hij constant nieuwe onderdelen wil ontdekken en zich verder wil ontwikkelen. In zijn dagelijks leven is hij leraar bedrijfseconomie en changemanagement. Het delen van kennis en het bijdragen aan de ontwikkeling en vaardigheden van anderen zijn z’n grootste passies.

Michel van Keeken – Oprichter en trainer

Michel heeft een aantal jaren op aan motorsport gedaan en is daarna via het kickboksen bij het Braziliaans Jiu Jitsu terecht gekomen. Het feit dat BJJ zowel een zeer fysiek als mentaal uitdagende vechtsport is, trekt hem het meeste aan. Er is zoveel in te ontdekken en te leren, waardoor de sport interessant blijft voor het leven. Als zakenman is hij altijd bezig, op zoek naar nieuwe kansen en uitdagingen. BJJ is voor hem een fysieke en mentale uitlaatklep in combinatie met een sociale activiteit.

Bob Vissers – Oprichter en trainer

Bob is op zijn achttiende begonnen met vechtsporten en heeft inmiddels al meer dan vijftien jaar ervaring in deze wereld. Hij heeft een achtergrond in het kickboksen, traditioneel boksen en krav maga (G1). Vanuit krav maga wilde Bob de overstap maken naar MMA, maar het grondgevecht vond hij veel uitdagender en interessanter dan het staand gevecht. Omdat het grondgevecht ontzettend veelzijdig is, kun je eindeloos blijven leren in de diverse onderdelen van het spel. Ook Bob is in het dagelijks leven onder andere leraar en beleeft er daarom veel plezier in om anderen te helpen in hun ontwikkeling.

Jean Smeets – Kidstrainer

Jean is al sinds de eerste dag lid bij Kuma BJJ en heeft dus al veel ervaring in de sport. Hij heeft veel kennis van verschillende technieken en posities en helpt bij de groepslessen voor volwassenen vaak de nieuwere leden met het aanleren van technieken. Als leraar lichamelijke opvoeding in het speciaal onderwijs is hij daarnaast expert in het begeleiden en ontwikkelen van individuen en groepen op het gebied van fysieke en sociale activiteiten. In zijn werk is het sturen op respect en discipline cruciaal en dat maakt hem de perfecte trainer voor de kidslessen.