Nieuwe locatie

-Als je iets geregeld wilt hebben, moet je het uiteindelijk toch allemaal zelf doen, of in dit geval met z’n drieën-

4 oktober 2018

Door: Sven Janssen

Driekwart jaar geleden zijn we gestart met Kuma BJJ. Ook al hadden we het er al vaak over gehad, het bleef heel moeilijk om die beslissing ook daadwerkelijk te nemen. We hebben echter geen moment spijt gehad van de keuze die we gemaakt hebben. We hadden een prima locatie, zeker als starters en ons ledenaantal groeide in een tempo dat we zelf konden bijbenen en er tegelijkertijd ook al snel toe leidde dat we onze investering in de matten konden terugverdienen, overige kosten konden dekken en regelmatig mensen konden uitnodigen om gastlessen te laten verzorgen.

Begin september kwam plotseling de mededeling dat we het pand eind september zouden moeten verlaten. We wisten dat dit kon gebeuren aangezien we in een antikraakpand zaten, maar als het maandenlang goed gaat, vervaagt dit besef toch enigszins. En binnen een maand een geschikte nieuwe locatie vinden, valt absoluut niet mee, zeker niet voor het budget dat wij tot onze beschikking hebben. We hebben via makelaars contact gehad over panden in de binnenstad en op industrieterreinen, maar deze bleken allemaal te groot of te duur. Een heel geschikt en betaalbaar pand in Maasniel was niet op korte termijn beschikbaar als gevolg van, in onze ogen, matig ondernemerschap van zowel makelaar, verhuurder als een andere geïnteresseerde partij. We hebben verder nog serieus gekeken naar een nieuwbouwloods in Herten. Met een oppervlakte van 100 vierkante meter heel geschikt, maar deze was alleen te koop voor een  volstrekt belachelijk bedrag aangezien het een volledig kale hal van 10 bij 10 betrof. Helaas bleek er geen onderhandelingsruimte te zijn, anders had het interessant kunnen zijn om de koop te overwegen. Dat is het nadeel van een goedlopende economie, goedkoop investeren blijkt haast onmogelijk.

Uiteindelijk heeft al dat zoekwerk via internet en makelaars niks opgeleverd en hebben we onze eigen contacten aangeboord. Nol Hofman heeft misschien wel een van de mooiste zalen van Nederland, maar bleek al helemaal vol te zitten. Bij Dennenmarken vonden ze zelf dat ze een heel coulant voorstel hadden voor een zaaltje van 8 bij 8. Maar met een hypotheek zou de relatief dure hal in Herten, die groter is en volledig eigendom zou zijn, nog goedkoper zijn geweest aan maandlasten. Ik begon steeds meer terug te verlangen naar die goede crisistijd van een jaar of tien geleden toen aanbieders nog enige realiteitszin hadden.

Op het allerlaatste moment zijn we dan toch heel erg goed terecht gekomen bij Ed Wilten van AllStimula training center op Middenhoven 10 in Roermond. Een werkelijk fantastische zaal voor een zeer fatsoenlijke prijs. Het blijkt dus toch te kunnen.