juli 27, 2018

Wie zijn wij?

Algemeen

Wij zijn begin 2018 begonnen met Kuma Brazilian Jiu Jitsu in Roermond.

Na jaren trainen leek het ons leuk om een eigen gym te openen waarin we onszelf en anderen kunnen helpen om op zowel sportief als persoonlijke vlakken te groeien.

Om ook zelf te blijven groeien, trainen wij wekelijks bij Gracie Barra Maastricht onder Jordy Peute, 2nd degree Black Belt.

Alle drie zijn we actieve wedstrijdvechters die constant op zoek zijn naar verbetering van ons spel. Om de lessen bij Kuma Brazilian Jiu jitsu op een zo hoog mogelijk niveau en afwisselend te houden zorgen wij dat er geregeld workshops en seminars van topvechters gegeven worden in onze gym.

Het team bestaat uit Sven Janssen, Michel van Keeken en Bob Vissers:

Sven Jansen

Sven heeft een zwarte band judo en heeft meer dan 20 jaar wedstrijdervaring op nationaal en internationaal niveau in deze sport. Hij is naast het judo gaan kickboksen om een completere vechter te worden, maar is een aantal jaren geleden geleidelijk overgestapt op het Braziliaans Jiu Jitsu. Vooral het technische aspect en de veelzijdigheid van het spelletje spreken hem erg aan en zorgen ervoor dat hij constant nieuwe onderdelen van het spelletje wil ontdekken en zich hierin verder wil ontwikkelen. Als leraar bedrijfseconomie in het dagelijks leven, vindt hij het daarnaast ook erg leuk om zijn kennis en ervaring in de sport te delen.

Michel van Keeken

Michel heeft een aantal jaren op hoog niveau aan motorsport gedaan en is daarna via het kickboksen bij het Braziliaans Jiu Jitsu terecht gekomen. Het feit dat Jiu Jitsu tegelijk een zeer fysiek en mentaal uitdagende vechtsport is, trekt hem het meeste aan. Er is zoveel in te ontdekken en te leren, waardoor de sport interessant blijft voor het leven. Als zakenman is hij altijd bezig, op zoek naar nieuwe kansen en uitdagingen. Een parallel die je ook terugziet in zijn Braziliaans Jiu Jitsu spel.

Bob Vissers

Bob is op zijn achttiende begonnen met vechtsporten en heeft inmiddels dus al meer dan tien jaar ervaring in deze wereld. Hij heeft een achtergrond in het kickboksen, traditioneel boksen en krav maga (G1). Vanuit het krav maga wilde Bob de overstap maken naar MMA, maar het grondgevecht was voor Bob veel uitdagender en interessanter dan het staand gevecht. Omdat het grondgevecht ontzettend veelzijdig is, kun je eindeloos door blijven leren in de diverse facetten van het spel. Bob is een echte doener en daardoor vaak de initiatiefnemer voor diverse activiteiten in de club.